Popisy kulinarne uczniów:)
W dniach 13 i 14 lutego uczniowie klasy 3 gimnazjum na zajęciach technicznych prezentowali swoje zdolności kulinarne. Zadaniem każdego ucznia (z podziałem na grupy: chłopcy, dziewczynki) było samodzielne przygotowanie „zdrowego” posiłku lub też przekąski w domu. Na lekcji uczniowie opowiadali o tym jakich składników użyli do przygotowania posiłku,
z czyjej pomocy korzystali podczas przygotowywania, z jakiej kuchni pochodzi przygotowane danie. Następnie uczniowie częstowali się wzajemnie przyniesionymi smakołykami.
Wśród dań przygotowanych przez uczniów (nieraz z pomocą rodziców lub dziadków), znalazły się m.in: pizza, chleb na bazie mąki razowej z ziarnami, faworki, sałatka wielowarzywna, różne rodzaje surówek, makaron z ziołami, ciasto marchewkowe, pączki i wiele innych pyszności.
A ja tam byłam i również kosztowałam „pyszności” i zapewniam wszystkich, że było wyśmienicie:)
Agata Mroczkowska nauczyciel zajęć technicznych